Om TIMO Office

Vi är

TIMO Office

TIMO Offices smarta produkter hjälper dig att effektivisera och strukturera ditt dagliga arbete. Produkterna är dessutom väldesignade och har ofta flera användningsområden som bonus. Våra produkter ger dig helt enkelt mer.

“Där tanken möter motivation och resultatet är FRAMGÅNG”

Fredrik och Gustav

Ägare

Vi lever i ett samhälle där allting går väldigt fort och människan strävar efter att nå sina mål dagarna i ända. Man planerar mer än man någonsin har gjort för att hinna med mer än man någonsin har hunnit.

Vi tävlar mot oss själva för att vinna kampen mot klockan. Tänk om allt detta bara är en illusion i ett spel där samhället sätter reglerna och du bara följer spelets gång?

Här & Nu

På TIMO Office väljer vi att skapa vår egen Värld där vi fokuserar på vår potential istället för våra begränsningar. Vi kan bestiga berg som vi aldrig trodde innan vi började klättra för vi vet att det handlar om att våga.

Vi tror inte att livet är en kamp på TIMO Office, vare sig hemma eller på jobbet. Klockan är bara en färdriktning så att vi ska veta var vi ska börja och när vi ska sluta. Däremellan ska vi skapa lyckliga stunder med våra familjer, vänner, kollegor och våra kunder.

Genom engagemang och närvaro i vårt arbete skapar vi de bästa förutsättningar för goda relationer med både våra kollegor men framförallt med våra kunder. Vi vågar alltid ta det där första steget mot våra drömmar.

Trygghet & Utveckling

Vi har sedan starten 3 oktober 2003 alltid jobbat för att TIMO ska vara en trygg arbetsplats – där vi främjar och premierar personlig utveckling. För att uppnå personlig utveckling gäller det först att känna sig trygg i miljön och omgivningen. Därför är det viktigt att först ge av sig själv för att i nästa skede få utav andra.

Det viktigaste för oss är att skapa ett team som verkligen ”känner” att vi gör den här resan tillsammans och som har roligt under tiden. Det finns alltid någon som kommer ta din hand när du sträcker ut den hos oss. Och det är inget som ingår i utbildningen utan det är att du har hjärtat på rätt plats redan innan du väljer att söka dig till oss. Vi är där för varandra oavsett vad det gäller, både när det kommer till det privata eller jobbet. Den tilliten och tryggheten kommer göra skillnaden till varför man vill vara en del av detta unika och fantastiska team. Vi är en enda stor familj.

Kärnvärden

Läs mer Stäng
Det ska finnas en välgrundad tanke med allt vi gör och alla produkter vi tar fram.
Vi blir gärna inspirerade av våra kunder och medarbetare och det föder nya och innovativa produkter.
Vi skapar mervärde främst för våra kunder men också för våra medarbetare som är våra ambassadörer.
Vår organisation ska vara utvecklande och belönande och vara en trygg arbetsgivare.

Affärsidé

Läs mer Stäng

Vi på TIMO Office erbjuder produkter med en klar idé och av hög kvalitet, för att hjälpa våra kunder att förenkla sitt dagliga arbete. Vår målsättning är att bli den självklara leverantören av kontorsprodukter med det lilla extra. För att bli det krävs det att vi kan erbjuda rätt produkt för rätt kundgrupp.

Företagets historia

Läs mer Stäng

I oktober 2003 blev det trångt hemma hos Gustav Larssons pappa. Han fick nämligen stå ut med att husera det nystartade företaget TIMO Office AB hemma hos sig. Gustav, som redan hade erfarenhet av kontorsbranschen, såg nämligen potential för både bättre service och ett vässat produktutbud. Lagret placerades på övervåningen, men trots att sängarna stod på högkant räckte utrymmet snart inte till. Flytten gick till en närbelägen lokal och i samma veva kom delägaren Fredrik Ekdahl in i bilden.

Duon avancerade snart till en större lokal och 2008 bestämde de sig för att satsa rejält. De drog upp riktlinjer för framtiden och beslutade sig för att bygga en ny lokal med gott om plats för det stora företag de hoppades att bli. Idag har TIMO Office 21 anställda runt om i Sverige, med kontor och lager i Trelleborg. 2019 startade TIMO verksamhet i Finland. Företagets vision är att bli 35 anställda och omsätta 50 miljoner.

TIMO Harmoni

Genom vårt hälsoprojekt TIMO Harmoni, vill vi inspirera, uppmärksamma och uppmuntra alla medarbetare på TIMO.

Vänskola i Sydafrika

Vi deltar aktivt i Star for Life, med en vision att motivera och inspirera ungdomar till bättre liv och en ökad framtidstro.