Bloggen
https://www.timooffice.se/app/uploads/2018/03/img_2101-e1521112148212.jpg

32. FREDRIK CHARMAR MED SIN ÄRLIGHET UNDER TIDEN SOM TIMO DETEKTIVEN LETAR EFTER NYA BEVIS!

 

Det är en härlig känsla bubblar i kroppen när man som säljare halkar till över dem första gruskornen. Man orkar inte längre skotta snö som har en tendens att återuppstå snabbare än lärjungarna hinner blinka.

Vi snackar naturligtvis om plusgrader och vi tänker på solen som ska leverera vårkänslor i oss. Även om minusgraderna fortfarande gör sig påminda från dag till dag.

TIMO-bilen styr ner mot Trelleborg och huvudkontoret.

Jag ska lotsa Er igenom vad som händer just nu i alla rum på TIMO Office, en helt vanlig vardag.

Nyfikenheten är stor eftersom jag VET hur mycket som är på gång och Piff och Puff har en tendens att hålla på festligheterna. De älskar att överraska men tyvärr har de inte förstått hur svårt det är att dölja något för oss andra eftersom de bästa säljarna också är de bästa detektiverna.

 

Agent 007 släng dig i väggen för Bond är passé, Timo-detektiverna är på span och ingenting undgår våra glasögon eller öron.

Först slänger vi in oss i TIMO Office Påsk-tävling.

Vi köpte in en stor mängd godis, biobiljetter, en korg och lite annat smått och gott. Nu ska alla våra facebook-vänner få dela vem de vill dela allt i korgen med.

I skrivande stund så är tävlingen igång och det är fantastiskt att läsa alla kärleksförklaringar som alla skriver. Gå gärna in och läs eller ännu bättre, gå in och tävla!

Jag smyger in till Fredrik och försöker lyssna på vad som pågår inne på hans kontor. Av samtalet så förstår jag att det är rekrytering på gång.

Personen på andra sidan luren verkar mycket intressant eftersom Fredrik ler och skrattar om vartannat.

Är det Västerås som ska berika oss med en av sina bästa förmågor, eller kanske Örebro, Göteborg eller Halmstad?

Vem vet, men det vi vet är att det är många som vill bli säljare på TIMO Office. Ansökningarna kommer in hela tiden från hela Sverige. Det är svårt att välja när valet är stort och människorna är så trevliga.

Säljare är det absolut svåraste yrket att rekrytera till. så det är med tacksamhet och självförtroende vi styr skeppet mot nya, mycket högre mål.

Vi väljer kollegor med omsorg som ska utvecklas tillsammans med oss. Det krävs inte längre att (bara) kunna sälja. Vi eftersträvar en ny generation säljare. Attityd, humor och målmedvetenhet är bara förnamnet på dem!

Det är dags att gå på lagret där våra tre lagerstjärnor synkroniserar alla sina sysslor. Det är som vanligt mycket att göra och jobbet måste bli gjort inom en viss tid och med perfekt resultat.

Steven står och trycket pennor medan Patrik svarar på förfrågningar som kunden har blivit nyfiken på via hemsidan.

En annan kund ringer och vill att vi skickar flera förpackningar av våra s-note till ett större byggprojekt i Stockholm. Han har aldrig tidigare handlat men har blivit rekommenderad av en kollega att ta kontakt med oss.

 

(S-noten är en statisk notis som fäster på i stort sett alla ytor. Vänder du på den har du en whiteboard-funktion.)

Enklare än så behöver det inte vara, våra kunder visar oss vägen till framgång och vi gör bara vårt jobb.

Faton står och trycker våra A3-mappar till en kund samtidigt som han sjunger en trudilutt. Inte undra på att vi säljer så mycket som vi faktiskt gör.

Allt här inne levereras med en stor portion kärlek.

Rätt som det är står Gustav med en produkt som jag aldrig har sett tidigare. Han klämmer och trycker och är helt inne i sin egna Värld när jag frågar:

-Vad är det?

-Inget!!!

-Kan jag få provsälja den, mina kunder kommer bli lyriska???

-Nej, detta lanseras i höst.

Han skrattar sig vidare in på sitt eget kontor, som han alltid gör.

Vicky och jag sätter oss ner tillsammans i det lilla konferens-rummet. Nu ska vi planera vår kommande uppgift som ska presenteras på konferensen i Stockholm till helgen.

Denna kvinnan är så rolig, det går INTE att ha tråkigt. Ena minuten korsar hon ögonen samtidigt som hon i nästa är helt grav allvarlig. Hennes breda skånska i kombination  med alla ord hon avfyrar som pilar ger samma effekt som sit-ups på magen.

Patrik, vår lageransvarige har för länge sen gett upp när det kommer till kvinnorna på TIMO Office:)

Andrei, en av våra omtyckta säljare (skåne) gömmer sig  i stora konferens-rummet. Han har så fullt upp så han lägger inte ens märke till mig. Han bokar så det inte finns en enda lucka kvar i kalendern.

Agenten har fulbordat uppdraget och tackar för sig nere på the Office. Vi har hunnit med mycket och nu är det dags att slänga in sig själv i bilen och bege sig hemåt.

Imorgon styr kosan mot Stockholm och konferens med alla härliga kollegor.

Med TIMO Office tankar och mina ord önskar vi Er alla en mysig helg förhoppningsvis utan snöskottning!

 

 

Alexandra Engvall

Inspiratör och säljcoach på TIMO Office