Bloggen
https://www.timooffice.se/app/uploads/2018/04/dsc_4472.jpg

36. INGEN KAN GÖRA ALLT MEN ALLA KAN GÖRA NÅGOT!

Vi tror på en Värld där alla gör något för någon på TIMO Office. Det är så enkelt att tycka och tänka samt sprida sina åsikter till höger och vänster. Det har skapats en Värld där åsikter har en tendens att sprida sig snabbare än rinnande vatten. Ibland behöver vi också se saker och ting på nära håll. Så nära så att vi kan uppleva hela känslan fullt ut och sätta handen direkt på upplevelsen. Allt för att få full effekt av verkligheten och inte bara visualisera en bild.

Fotografen som fotograferar fattigdom har en helt annan bild av barnen som svälter än vad vi har som ser fotona i tidningarna.

TIMO Office har sponsrat ”STAR FOR LIFE” i manga år nu och det är något som vi är väldigt glada och stolta över.

Det är ett skolprogram som vill minska spridningen av hiv och aids i utsatta områden i Sydafrika. Ett svenskt par Christin och Dan Olofsson startade verksamheten 2005. Sen dess har det vuxit och finns idag på 100 olika skolor i Sydafrika, Namibia och Sri Lanka.

Det som organisationen står och brinner för gjorde att vi valde att just dem. I deras logga finns det en färgglad stjärna. Den symboliserar människan och att vi alla är stjärnor som bestämmer över våra egna liv. Varje stjärntagg har också en symbolisk funktion. Hur fantastiskt är inte det?

 

  • GULT-I GO FOR MY DREAMS (Jag satsar på mina drömmar och för att uppfylla dem måste jag lyssna inåt och göra mitt allra bästa).
  • RÖTT-AIDS-FREE (Jag skyddar mig själv och utsätter mig inte för onödiga risker).
  • SVART-I DECIDE (Jag bestämmer över mitt liv).
  • GRÖNT-I AM COMMITTED (Jag har tagit ställning och engagerar mig och är ärlig mot mig själv).
  • BLÅTT-I MAKE IT POSSIBLE (Jag gör det möjligt. Jag sätter mina egna mål och vet att jag kan nå dem genom att ta hand om de hinder jag möter).

Gustav och Fredrik bestämde sig för att boka en resa för hela TIMO till Sydafrika. Resan blev något av det största äventyr som någon av oss har upplevt, en eufori av upplevelser och känslor som för evigt lever vidare inom oss.

Vi sov i bungalows i djungeln bland vilda djur och trodde att det spökade vid måltiderna då det försvann mat från tallrikarna titt som tätt. Att det var de söta aporna som inte hade vett och etikett på sin agenda kunde vi aldrig gissat.

Jeep-safarin där vi såg solnedgången ute på savannen bland giraffer och zebror gav oss mersmak för vad som skulle komma.

Skolan var det som vi alla väntade på, och som vi alla verkligen såg fram emot. Och det visade sig bli den största händelsen av dem alla.  Alla dessa underbara ungdomar med personal gjorde att vi kände oss välkomna på ett sätt som många av oss aldrig hade upplevt tidigare. Så mycket värme och kärlek!

De tog emot oss med sång, dans och glädjen visste inga gränser.

Allt kändes annorlunda här och vi kan nog än idag inte svara på om det berodde på människorna, jorden vi gick på eller himlen vi stod under. Att uppleva kärlek från människor man inte känner är en märklig erfarenhet men otroligt stark känsla som gärna vill rota sig och stanna kvar i ens kropp.

Hur är det möjligt att dessa barn som i stort sett bara äger kläderna de bär, känns rikare än vad vi någonsin har upplevt?

Hur kan de stiga upp när stjärnorna fortfarande lyser för att sedan bege sig två mil till skolan när våra barn vill ha skjuts 500 meter?

Varför är deras största önskan att gå i skolan när våra barn gnäller så fort de vaknar?

Ja, det blev många frågor utan svar och det gjorde att frågorna fick följa med i hjärtat istället för i resväskan på vägen hem. Det gjorde att man ifrågasatte sin egen existens och liv med sin egen familjs värderingar och åtaganden. Plötsligt så löstes problemen man hade hemma upp i stoft och vi fokuserade på lösningar och drömmar istället.

MARCHING FOR LOVE har en egen turné och har valt att gästa många olika städer i Sverige och självklart metropolen Trelleborg.

Självklart var TIMO Office på plats för att sjunga med och bidra till en bättre Värld.

Det viktigaste budskapet är lika över hela Världen –Att ge barn hopp och framtidstro.

Om Ni vill så får Ni jättegärna gå in på deras hemsida och bidra med en summa. Allt för ett fantastiskt ändamål. Följ länken här nedan.

http://starforlife.org

En resa är så mycket mer än en resa när man gör det med människor man tycker om och inspireras av. Vi behöver inte alltid tycka lika för varandras olikheter skapar möjligheter och drivkraft till förändring. Vi får lov att vara annorlunda och hjälpa varandra för att nå förståelse.

Star for Life har bidragit till mycket för TIMO Office och vårt sätt att engagera oss i viktiga saker såsom människans rättigheter.

Det viktigaste med vårt budskap är att ingen kan göra allt men ALLA kan göra något!

Med TIMO Office tankar och mina ord önskar vi Er alla en magisk helg!

Alexandra Engvall

Inspiratör och säljcoach på TIMO Office