Bloggen
https://www.timooffice.se/app/uploads/2018/05/img_3529.jpg

41. TIMO OFFICE FIRAR SEGERN I NEW YORK!

Hjärtat gjorde frivolter redan innan klockan ringde i onsdags morse. Fjärilarna i magen körde över tröttheten i en rasande fart redan innan den hade en chans att göra sig påmind, denna fantastiska New York morgon hade börjat…

Köpenhamn flygplats möttes av hälften av vårt halvgalna gäng som äntrade scenen för en gruppbild. Andra kanske letade efter gaten, vi letade efter Gustavs hatt.

Det enda riktmärket som vi behövde för att hitta rätt, kanske möjligen hans skratt också, för den blinde!

Vi kan sammanfatta det såhär, ser man inte honom så är det inte hela Världen eftersom han ALLTID hörs!

Flygturen blev harmonisk. Det berodde kanske på att vi hade blivit uppgraderade. Vem vill inte ha mer benutrymme, fria drinkar, godare mat, riktiga filtar och kuddar, större skärmar och en chef som inser att han INTE får sitta med oss andra? Halva nöjet för oss andra blev att se honom springa fram till SAS personalen och lösa situationen som hade uppstått.

Hur det gick? Först får Ni gissa om det var Piffen eller Puffen som blev offret.

Vi var på väg och äga staden som satte hela Världen på kartan genom sin genomslagskraft och innovation. This is IT liksom!

Det är här allting en gång börjar och sen avslutar vi någon annanstans i Världen. Metropolen där idéer föds och talanger blommar ut och vår avsikt var att få fram det bästa från oss alla genom gemenskap, glädje och naturligtvis krydda till det hela med en stor dos kärlek.

TIMO FAMILY när den är som bäst!

Det som inte hade hänt i New York, fanns liksom inte ens i historien. Och vi skulle marinera stadens gator med våra steg och vår story.  Att sedan Annica och Rose-Marie lyckades gå förbi Empire State Building TVÅ gånger utan att se den hör inte till berättelsen

Vi var på väg, vi skulle leda hela Sverige mot de bästa och mest framträdande produkterna i historien. Det fanns bara ett problem och vi hörde hur någon röt till, någon av oss hade brutit mot reglerna.

-Mister, stay in the line, STAY IN THE LINE!!!

Men, Mister  hade valt bort alla konkurrenter och ville bara gå i TIMO ledet. Han visste att var det någonstans allt hände, så var det här, på TIMO Office i NY. Originalen fanns här och Mister J var en av oss.

Vi var redo att göra vår storslagna entré för första gången i historien på Manhattan. Det fina hotellet låg mitt i smeten, som en diamant i smyckeskrinet. Camilla och Jennie tyckte dock att hotellet kunda spela ”Chariots of fire” så fort man stängde dörren  till toan. Den var ju både både genomskinlig och 100% lyhörd. Vi har ALLTID  lanserat ”produkt-släpp” med hög musik så var fanns Fredriks högtalare när man behövde den som mest? INTE i Ert rum tjejer!

Det blev många steg och en hel del träning på resan. Vi lanserade Harmoni-utmaningen ”10 000 steg/dagen”. Den innebär att alla som springer eller går så många steg per dag bidrar till att företaget skänker 25kr till ”Star for life”. Alla vill vi hjälpa och bidra till detta fantastiska engagemang.

Vi var en av 35 miljoner människor som besökte Central Park på resan. Pick-nick, löpning, yoga eller bara mys var vårt deltagande.

Maten var bara ett av alla de fantastiska upplevelserna som vi fick vara med om. Den ena magiska restaurangen efter den andra och smakerna tycktes aldrig vilja ge upp våra förväntningar.

”TAO” var en av favoriterna, det thailändska köket har definitivt nått sin kulm inne i den här byggnaden, utmed dess väggar och på de vita porslinet. Den stora magnifika Buddhan som var pilens riktning oavsett var du stod i restaurangen, bevisade bara att ingenting här inne skulle vara neutralt.

De bar in den ena rätten efter den andra. Man ville slicka tallriken ren och hålla kvar den tills den sista smaklöken hade passerat bäst före datum.

Den var det bästa många av oss någonsin hade smakat.

Vinet blev den sista touchen av fulländning den kvällen eftersom notan tyvärr inte hade samma effekt enligt Gustavs min. Men som han alltid säger  –Smakar det så kostar det! Och vi har också Sveriges bästa säljkår och då är det värt vartenda liten cent.

Det blev dags för allvarets ögonblick och vi samlades på morgonen för att ta oss till 9/11 Memorial.

Det är minnesplatsen vid Ground Zero, den byggdes till minne av de människor som fick sätta liven till i attacken vid World Trade Center 2001.

Nästan 3 000 människor dog på grund av World Trade Center-attackerna. Alla deras namn fanns graverade i brons på de två poolerna som utgör grunden för minnesplatsen. Den Norra poolen och den Södra poolen är byggda på samma plats där tvillingtornen stod. Det är en sorlig plats med dessa två enorma poolerna omringade av träd.

Och vi blev alla berörda, var och en gick vi med våra egna tankar och funderingar som vi sedan delade med varandra. Det är svårt att förstå människans grymhet när rädslan och religionen tar över vårt förstånd.

Samtidigt får vi aldrig glömma att kärlek alltid kommer att vinna över hat och rädsla.

Och tillsammans är vi starkast!

Sista kvällen var kommen och dessa fyra dagarna hade nu mynnat ut i en sista refräng med sång, champagne och den största limousinen vi sett. Vit som snö kom den och öppnade dörren in till lyx och flärd!

En timme i limon gick fort innan restaurangen tog emot oss och serverade middagen från kvällens grekiska kök.

 

 

Ljudnivån steg och maten var väldigt god och tillfredsställande.

Det blev mycket sång, skratt och go wild and crazy den kvällen för detta var bara början på den långa natten eller tidiga morgonen. När vi samlades inför den gemensamma middagen innan hemresan fick alla minnas tillbaka till det bästa minnet med NY.

TIMO Office bidrog med sin del till stadens innovation där nyheter skulle graveras rätt in våra hjärtan för alltid.

Minnen skapas genom historier som aldrig kan raderas och vi var redo att bli förälskade i souvenirerna som skulle finnas med på vägen hem.

Andrei beskriver resan med sina ord; En unik möjlighet att uppleva en fantastisk spännande storstad med de bästa kollegorna någonsin, vi lärde känna varandra ännu bättre och alla verkade avslappnade och bjöd på sig själva//Andrei

Det var en underbar resa med en massa intryck//Peter.J

Sammanhållning med kollegor i en suveränt annorlunda stad//Christine

En magisk, välbehövlig resa där man bara kunde vara ”här och nu”//Patrik

En fantastisk upplevelse med mina härliga arbetskamrater//Annica

Ett minne för livet//Rose-Marie

NY-resan är en kvittens på att hårt arbete tillsammans mot gemensamma mål leder till att vi spränger murar och flyttar gränser vi tidigare inte vågade forcera//Jonas

Stor upplevelse//Stefan

EN magisk resa med fantastiska människor där glädjen och ödmjukheten regerade, -Förresten, vilka höga ben du har Gustav!!!//Fredrik

En drömresa som gick i uppfyllelse//Jennie

Älskar storstäder och NY var magiskt på alla sätt. Dessutom var en av höjdpunkterna att jag hittade min brudklänning och det bästa av allt var att en av mina bästa vänner var på plats och hjälpte mig//Caroline

NY resan har gjort att jag har lärt känna vissa personer ännu mer och det har gett starkare band till varandra. Som grupp har vi vuxit tillsammans, det har varit MAGISKT. Dessutom gillar jag New York eftersom de har fronten FRAMÅT här//Gustav

En oförglömlig resa med fantastiska kollegor och chefer. Många skratt och mycket glädje//Camilla

Att åka  Limousin och dricka skumpa genom New York//Glitterö

Min son överraskade mig med att ta ett flyg från Canada till NY den sista kvällen. Han har precis signerat sitt första NHL-kontrakt med Toronto Maple Leafs och ville fira med med mig, och TIMO Office. Han beskrev mina kollegor som om han kom hem till en familj som han hade känt i hela sitt liv. Och med dem orden vill jag avsluta denna fantastiska resa med mina kollegor som lika gärna hade kunnat vara min familj.

Dessutom så berättade jag för hela gruppen att jag hade koll HELA tiden när jag var ute och sprang i NY varav Jonas svarade

-Sprang du i en rondell då eller?//Alexandra

Vi har något unikt på TIMO Office och varje gång vi träffas så känns det som om man har hittat hem. Oavsett om man är nere på kontoret i Trelleborg eller på en restaurang i New York. En för alla och alla för en//Alexandra

Tack Gustav och Fredrik för att ni fortsätter att se oss, var och en på den vägen där vi går och för att Ni visar oss vägen där vi fortsätter att gå tillsammans.

Med TIMO Office´s tankar och mina ord önskar vi Er en underbar helg och glöm inte att skapa minnen som Ni kan bevara djupt inne i Era hjärtan!

 

Alexandra Engvall

Inspiratör och säljcoach på TIMO Office