Bloggen
https://www.timooffice.se/app/uploads/2017/11/bygg.jpg

43. JESUS VÅGADE VÄGRA JANTE!

 

VI hade en säljare en gång i tiden som ifrågasatte försäljning. Han kom från en kristen familj och han upplevde ibland att han kände att han använde retoriken i” säljyrket” på ett felaktigt sätt. Att övertyga någon till att köpa ”något” kändes inte riktigt rätt.

Det blev en lång diskussion som gjorde att många frågor dök upp och vi letade tillsammans efter svaren, två kollegor emellan.

– Fast jag är säljare hela dagarna, först på jobbet och sen när jag kommer hem, menade jag.

-Hur tänker du då?

-Ex Vid middagen så vill man att barnen ska äta lite grönt, då förklarar man varför det är så viktigt att kroppen får alla de näringsämnena den behöver. Med en tonåring så säljer du dygnet runt och förhandlar som om det vore ett riktigt möte med en främling när de sätter den sidan till, där gäller det att man är en riktigt bra säljare om man vill att ens barn ska äta frukost med en dagen efter.

Vi är alla säljare på ett eller annat sätt, Jesus var en fantastisk säljare menade jag på.

-Hur menar du?

-Han pratade om sig själv och sålde in allt det han stod för och människorna gav upp allt och följde honom. Det är säljegenskaper. Alla stora ledare är de bästa säljarna. Inte för att de kan kränga produkter utan för att de är närvarande i mötet och människor lyssnar på dem.

Så man använder sig av samma teknik inom försäljning. Om vi besöker våra kunder och säljer produkter till dem så att de kan spara tid och även växa som bolag.

Att informera en kund om produkten och sen förebygga att de ska snava och istället gå i mål som VINNARE, det är vårt jobb som SÄLJARE!

HUR GÖR MAN DÅ DET, ÄR DET LÄTTARE SAGT ÄN GJORT?

Försäljning är som med allt annat som du gör i livet och vill övervinna. Genom vetskap, envishet och träning. Ju mer du tränar desto bättre blir du. Vi förespråkar fysisk idrott  för att man ska må så bra som möjligt. I vårt coachprogram så utövar vi även mental träning under hela programmet.

Vi kan inte ha ett bättre utgångsläge än säljare som tar hand om sig själva. I en sund kropp bor det en sund själ.

Vi lever i en stressad Värld och där någonstans ska vi möta våra kunder och ge dem mer än produktkännedom. Framtidens säljare går utanför de ”gamla” ramarna och skapar nya stigar. Nertrampad mark är enklare att gå på men någon annan har ju redan hunnit före dig dit. Skatten finner du där dina skor fortsätter trampa över grenarna, genom stenrös och längre in i den mörka skogen. Allt för att hitta det du söker!

VEM HAR SAGT ATT FÖRSÄLJNING ÄR SVÅRT?

Du måste kunna allt om din bransch, dina produkter samt dina kunder.

Hur jobbar de? Vilka produkter använder de idag? Hur gör de för att förbättra sin arbetsmiljö?

Är det en sådan arbetsplats som alltid har gjort likadant och har svårt för förändringar, hur skulle vi kunna hjälpa dem så att de får en ännu bättre arbetsplats där alla kan tjäna mer och må bättre?

Försäljning är inte svårt så länge du är nyfiken och intresserad av din kund. Titta under varje sten som hen har på sitt kontor.

Varför gör Ni så? Hur länge har Ni jobbat på det sättet? Hur gör Ni för att vara bättre än Era konkurrenter. Våga ställa de obekväma frågorna som ingen annan vågar.

Varför väljer du honom som leverantör när jag kan göra det så mycket bättre?

VÅGA VÄGRA JANTE!

Ge kunden dina bästa tips så att hen blir lika framgångsrik som du är, delad glädje är dubbel glädje.

Över en glass kan det komma många idéer…

Framgång handlar inte om hur mycket pengar din kund eller du tjänar. Allt mellan din kund och dig går ut på att lära sig något som kommer ge en massa nya idéer. Först då kommer alla inblandade att bli rika på nya lösningar som leder till framgång och pengar.

”Att sälja” handlar om att ALLTID ha strålkastaren på kundens behov och att tillgodose det behovet från alla vinklar. Involvera dig och gör dig delaktig så att kunden ser dig som en viktig pusselbit om så bara genom att du är där och bidrar med härlig positiv energi.

Var den förändringen som kunden behöver för att lyckas fullt ut och se att allt kan ske med rätt FOKUS, rätt VILJA och rätt ENGAGEMANG!

Med TIMO Office tankar och mina ord önskar vi Er en solig helg!

 

Alexandra Engvall

Inspiratör och säljcoach på TIMO Office