Bloggen
https://www.timooffice.se/app/uploads/2017/11/harmoni-img1.jpg

44. VÅR HARMONI UTMANING LEDER OSS TILL SYDAFRIKA!

VILKEN HÄRLIG UTMANING

Då var det dags att göra något mer, det där lilla extra och det handlar INTE om TIMO Office produkter. Vi har en Harmoni utmaning tillsammans med ”Star For Life”, vår skola i Sydafrika som vi samarbetar med.

För varje steg mot 10 000 så kommer TIMO Office att skänka 25 kr varje gång vi lyckas. Och vårt mål är att samla ihop så mycket pengar det bara går.

Vill man inte gå så kan man träna något annat träningspass på minst 45 min eller mer och då räknas det som 5000 steg.

För att Ni ska förstå vårt engagemang ska vi göra en liten tillbakablick, rättare sagt till maj 2014. Det är nästan exakt 4 år sedan.

Star for life ligger oss varmt om hjärtat och resan dit 2014 gjorde att vi alla fick en helt annan inblick och förståelse för vad som egentligen pågick, under tiden vår egen historia i huvudet utspelade sig.

Det är så lätt att få för sig att dessa barnen behöver bli satta i säkerhet och bli omhändertagna. Verkligheten fick oss alla att vakna upp och inse att dessa barnen inte behöver bli räddade, de behöver hjälp så att de kan slutföra sina studier för att bli läkare, sjuksköterskor, snickare och ingenjörer och en massa andra yrken. De verkade lyckliga och glädjen verkade komma långt nerifrån fötterna och sprida sig långt utanför dem själva.

Det var inte det där påklistrade leendet, detta var äkta!  Denna skolan är så mycket mer än en skola!

Skolan står för att barnen ska förverkliga sina drömmar genom att ha kunskap och veta hur man skyddar sig mot hiv. Barnen lär sig att bestämma över sina egna liv och att ta rätt beslut i rätt riktning.

De har en dröm, en vision om framtiden som är starkare än alla odds som säger att det inte kommer gå.

De besitter det värdefullaste en människa kan äga. De har en stolthet som får den starkaste att se svag ut och en värme som smälte den tjockaste isen till rinnande vatten på nolltid. De bjöd in oss till underbara stunder som gjorde att vi fick känna glädje, sång och dans inifrån och ut. Detta var inget konstlat. Ren kärlek som vi kunde ta med oss hem, nära våra hjärtan för resten av våra liv.

Vi lärde oss så  mycket som gjorde att vårt bagage var så mycket tyngre på hemresan och det berodde inte på shopping. Minnen väger mer än kläder och saker.
Det bästa var att resan hade gett oss en starkare tro på oss själva och vår egna förmåga att lyckas med saker fast de verkar omöjliga att göra från början.

Så nu ska vi ska vi tillsammans hjälpas åt att utöka vårt sociala  engagemang för de som är i starkt behov av hjälp, samtidigt som vi skapar välbefinnande och Harmoni för oss själva.

All träning är bra både för själ och kropp. Vi förebygger sjukdomar samtidigt som vi bygger oss starkare genom att vara i samklang med oss själva.
På så vis bidrar vi till en sundare och mer harmonisk Värld för oss själva och för andra som vi möter!

 


Rikedom kommer aldrig få en prislapp. Det är därför som alla människor har samma möjligheter att bli lyckliga.
De rikaste kan vara de allra fattigaste medan de fattiga kan vara otroligt rika.

Däremot så behöver skolan pengar så att de kan driva sina verksamhet på samma sätt som de har gjort tidigare och därför ska vi nu göra allt vi kan för att hjälpa till.

Med TIMO Office tankar och mina ord önskar vi Er en skön helg!
Gå gärna in på Star for life´s hemsida och bidra med det som du eller ditt företag kan hjälpa till med.

https://starforlife.org/?lang=sv

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Alexandra Engvall

Inspiratör och säljcoach på TIMO Office