Bloggen
https://www.timooffice.se/app/uploads/2017/08/utvald-1.jpg

1. Vi missar 100% av de order som vi inte frågar efter?

Jag sitter här med ett litet leende på läpparna fast regnet öser ner utanför mina fönster. Balkongdörrarna  är helt öppna och jag inte bara ser regnet utan hör hur det skapar en egen melodi tillsammans med Amos Lee sköna stämma i bakgrunden. Det står en stor blomsterbukett på bordet framför mig med kraftfulla orange solrosor och cerise gerbera. De levande ljusen fulländar min stund med en doft av Crisp Champagne.

Nej, det är inget kärleksfullt förberedande för en obotlig romantiker utan detta är stunden precis efteråt. Ni vet när man vill bevara den där underbara feelingen som man har haft de sista dagarna. Känslan som vi tillsammans skapar har en förmåga att alstra en oemotståndlig kraft  som man vill hålla kvar så länge som det bara går. Personerna som är och blir anställda hos oss har det anlaget. Och dessa två chefer, Gustav och Fredrik. När man har berättat för människor som har frågat om hur vi jobbar eller vad vi gör så undrar alla hur det kan vara möjligt att ha en sådan arbetsplats eller chefer. Finns dem på riktigt? De är härliga människor i grunden med en enorm kompetens. Men det  är framförallt kombinationen av deras personlighet och medvetenhet som gör deras ledarskap så unikt. Här finns ingen slump utan allting skapas utifrån en känsla som ska leda till perfektion i alla avseenden.

Ja, ni fattar….

Under sommaren så fick vi äran att närvara vid ett sagobröllop när vår Fredrik (Lillbossen) gifte sig med sig med sin fina Caroline. Ett bröllop som varade i dagarna tre och där ingen kunde undgå den äkta kärleken som förenade dem. Självklart var det slott, labyrinter och sjukt god mat. När rätterna kom in så visste man redan innan att njutningen var avbockad. Hade man inte varit i just den miljön så hade man antagligen slickat tallrikarna rena. Samtidigt hade man stulit grannens under tiden han pratade med bordsdamen. Om maten var fantastisk så var vinerna ett kapitel för sig. Jag är ingen expert men åh så goda de var. Det rann så fint så min egen man som inte ens gillar vin fick gå upp på rummet en liten stund för att hämta lite (luft).  Det finaste av allt var självklart all denna kärlek som fanns överallt som en gyllene tråd men det som fulländande det här bröllopet var att få se denna sidan av Fredrik. Den här mannen som alltid ser till att leverera. Ibland i alla hans nyanser av proffsighet så får man en lust  att försöka hitta en skarv som skaver lite. Ni vet när man vill hitta fel hos någon som känns lite för bra för att vara sann. Är han mänsklig eller vad?  Istället så öppnar han upp sitt hjärta ännu mer och väljer att släppa in oss andra under tiden han gör det. Skörheten i kombo med den här styrkan och viljan får mig att vilja sälja honom på Ebay och bli rik, ja Ni förstår nog vid det här laget. En säljare är alltid en säljare och kommer jag inte få honom såld så vill jag åtminstone ha mer i lönekuvertet efter det här inlägget!!

Fredrik får äntligen kalla sin vackra och underbara Caroline för hustru. Inte en dag för sent om ni frågar mig och antagligen resten av sällskapet. Kronovalls Vinslott var en otroligt vacker miljö och både brudparet och alla gästerna var sagolikt nöjda. Här ser ni Fredrik & Carolines små prinsessor.

Från kärlek till kär och lek. Säljyrket får mig att tänka på fjärilen. Den  symboliserar kärlek, frihet och lycka. Den är fri att flyga och ta sig fram. Och precis som SÄLJAREN så har den en lång väg från puppa till att kunna flyga och njuta av färden. Friheten kan inte låsas in och utan måste förvaltas med tillit, mod och styrka. Vi ute-säljare måste ha modet att våga det som många andra aldrig skulle göra. Att dra i handtag efter handtag utan att veta vem eller vad man ska möta dag ut och dag in. Att lita på sig själv för att man innerst inne vet att man besitter en förmåga att lyckas oavsett hur morgonen började, för dagen ska sluta bra.Det finns många sätt att uttrycka frihet på och jag tror att många väljer yrket just för att få bestämma över sig själva. Man väljer sin egen lön och var man styr dagen.  Det är en fantastisk chans om man tar vara på möjligheterna och inte fastnar i hinder som kan uppkomma. Vår kärlek till människor, utveckling och att få sälja har gett oss ”vår vinnarmentalitet”  som ett redskap. Att ta oss fram för att bli de VINNARE vi är ämnade att vara eller för att dra ner oss i den nedåtgående spiralen av negativitet. Om du verkligen vill bli en duktig säljare så kommer du alltid hitta en väg att gå, om inte kommer du istället ta till med en ursäkt. Vi på TIMO önskar oss eliten av Sveriges säljstyrka. Därför väljer vi med omsorg vilka vi vill jobba med. Allt för att kunna vara BÄST på det vi gör men också för att personerna vi har omkring oss är viktiga för oss. Familjekänslan är inget som går att simulera utan den kommer direkt från hjärtat.

Vissa pratar, andra sitter med mobilen. Med andra ord precis som hemma med familjen.

 

Så det begav sig mot Skåne där våra nya stjärnor skulle möta upp.  Att få avsluta semestern genom att få packa väskan och dra ner till Ystad Saltsjöbaden är jämförbart med att avsluta en gudomlig varmrätt men ändå längta efter efterrätten fast man är mätt. Och när man får in den så får man njuta extra länge av de sista tuggorna. Det fina vinet som är valt med omsorg smeker smaklökarna och någonstans i periferin ser man hur alla njuter medan man själv aldrig vill att det ska ta slut.

Så känns kick-offen varje år!!!

Hur dålig sommaren än har varit så skiner solen när vi parkerar våra polerade Timo-bilar utanför entrén. Alla ansluter till lunchen som vi äter ute i den blomstrande trädgården där den proffsiga personalen ser till att vi har allt det vi behöver. Ibland räcker dock normaliteten inte till i detta gänget och då är det extra bra med den extra hjälpsamma personalen i Ystad. Synd bara att vi inte hade den typen av kompetens när vi var på konferens i London. Då hade vi behövt någon som hade styrt upp hela den resan. Fråga gärna vår VD Gustav om möjligheten ges ifall han har några tips om hur man får sig ett tjuvnyp i en hiss? Kompetent personal eller en sjuksköterska hade nog varit räddningen där och då!!!

Men här och nu ger alla dessa underbara minnen mig gåshud på det där speciella sättet som man inte kan skaka av sig i första taget.

Våra tidiga morgnar där vi möttes ute på bryggan för att sedan följas åt längs havet genom skogen ger oss både träning och en pratstund i HARMONI anda. Alla pratar och frågeställningen för samtliga grupper var   -Hur ska vi bryta gränserna för att nå de resultat vi vill ha?

Efter promenaden så väntar en magnifik frukost buffé! Här ser ni vår utbildningsansvariga Camilla som har en hel del att välja mellan till frukosten.

 

När vi sedan sätter oss i konferens lokalen och ägarna står och dansar i takt med musiken som strömmar ut i högtalarna. För oss som har varit med ett tag ser det ut att vara precis som vanligt, galenpannorna Piff och Puff inleder som alltid som om de vore superstarz on Marz. Våra nykomlingar tittar lite trevande sig omkring och man kan ana att ett gapskratt inte sitter så långt inne.  Men någon minut senare tystnar musiken och allvaret intar scenen. Hur festligt stämning vi än hade så är det dags att lägga fokus på MÅL & RESULTAT!

Nyheterna avlöser varandra och stämningen är hög i rummet. Ännu en gång har de lyckats med hjälp av våra kunder, medarbetare och sina egna klipska hjärnor att förena kvalité med nytänk. Det vattnas nästan i munnen på oss andra för man har redan börjat planera hur ens kunder ska kunna underlätta sin vardag med våra nyheter. Man upplever att andningen är något ansträngd och säljarna redan sitter hos sina kunder.

 

Att vi söker volleyboll-stjärnor är ingen nyhet för oss som har varit här ett tag. Det är en oemotståndlig föreställning som får alla besökare att stanna till. Ungefär som att gå till djurparken med sina barn och när sen aporna gör det som inga barn borde se,  så håller man för ögonen. Vi gapar, studsar, ljuger, mumlar, skriker och skrattar, förlorar och vinner.  Sa jag VINNER förresten?

Vi ska nog vara glada för att det är bollen Gustav har siktet på!

Teamwork…

Jennie & Vicky hoppar av glädje efter en vunnen boll:)

Alla behöver inte slänga sig efter bollen men en reaktion för att hjälpa kanske borde varit på sin plats;)

Lagereliten Stevie & Faton har inte bestämt sig om de ska ligga ner eller stå upp…

Fredrik var tvungen att bara ta en order till. Var det inte så det var? Vi missar 100% av de order som vi inte frågar efter? Nej Fredrik!!! Det är ursprungligen ett Wayne Gretzky citat ”You miss 100% of the shots you don´t take” Typiskt Fredrik att förvandla allt till sälj!

Efter volleybollen var det dags för de efterlängtade Takterassen med sol, snittar, rosé och kall öl. Där satt vi och delade storys samt njöt, njöt och återigen njöt av livet och jobbet. En härlig blandning av både det ena och det andra.

 

Vi hade en rolig punkt på agendan när det var dags för teambuildning. ”Farmen” var namnet och vi gjorde alltifrån att stapla ved till att hänga i luften genom att krama stockar. Det sistnämnda kan jag inte rekommendera. Vad det sedan berodde på får ni klura på. Men roligt hade vi och roligast blev det när en viss person blev nersågad. Den sanna glädjens tid är underskattad:)

Fredrik står bredvid och hans uppgift är att peppa, men oron tar över ser det ut som…

Nej, jag VET att den är längre än så säger Nisse!!!

 

 

Koncentrerade, allt för att vinna…

På kvällen var det dags för tre-rätters middagen och priser delades ut. Här är det Jennie som har tagit sig till nästa nivå. Genom att vara lyhörd och sin envishet så har Jennie sett att allt går bara man aldrig ger upp. Ett stort Grattis till dig Jennie, fantastiskt bra gjort!

 

Sen ser vi Nisse som tar emot sitt pris. Genom hårt arbete och sin självsäkerhet så har han lyckats ta sig ännu ett steg upp mot toppen. Grattis Nisse, fantastiskt bra jobbat!

 

Jag bad dem om ”Säljblicken”. Carro hade man handlat av alla dar i veckan men Fredrik? Ärligt talat, vad tror du det är vi säljer?

 

Att våga drömma och att ta nästa steg i sin utveckling är en del av utbildningen på Timo office. Vi har en egen mental coach hos oss, vilken just nu skriver den här bloggen. Känner mig faktiskt lite schizofrenisk just nu men så är det! Jag är utbildad NLP och mental coach vilket gör att vi kan hjälpa våra säljare på väldigt många olika sätt med olika nycklar. Det finns inga hinder! Det vi inte kan, det har vi fortfarande inte lärt oss ännu. Vi ger våra anställda möjligheter att utvecklas genom ett program som jag själv har jobbat med och som har gett mig enorma resurser och tillgångar både på det mentala planet men självklart också arbetsmässigt. Vi måste må bra för att prestera bra och TIMO HARMONI är utvecklat och dynamiskt just för att allt är i rullning. Livet är en enda lång utveckling och vi har valt att utvecklas genom våra produkter, kunder, anställda och genom oss själva. En punkt på agendan var just ”Att våga drömma, slå rekord och vilja utvecklas”. Alla fick en chans att gå utanför sin comfort zon och som avslutning fick man en chans att ge sina kollegor en värdefull gåva som inte går att köpa för pengar.

Här ser ni (Coachen) med vår Timo-Stjärna Vicky som också fick ta emot pris under kvällen för sin fantastiska prestation. Hon är också en av våra regionschefer på TIMO office.

 

Här börjar Timo Office sin resa ut i etern, genom tid och rum ska vi skapa en känsla för alla våra fantastiska kunder, medarbetare, leverantörer och sist men inte minst DIG.

Välkommen att följa med på resan där destinationen är Målet!!!