Bloggen
https://www.timooffice.se/app/uploads/2017/09/utvald77.jpg

7. För att lyckas måste du känna dig lyckad!

Luta Er tillbaka i stolen, soffan eller var Ni nu än befinner Er. En liten stund av reflektion och nuet…

Tänk Er en stor vildvuxen trädgård med blommor som blommar i alla dess färger, former och dofter. Blommorna är så vackra att vila ögonen på och ger en aning om allt det ömtåliga som livet har att ge. Tittar man lite närmre så hittar man inte bara ljuvliga blomster.  Där finns också giftiga stjälkar som i kontrast till livets mjuka värden också ger oss en uppfattning om det motsatta.

Där växer gamla ekar vars rötter har trängt igenom både stenar och jord för att få leva ett långt och rikt  liv. Man hittar också nya lövträd som fyller Jorden med sin närvaro i utkanten av den. Där ligger stora och små stenar lite här och var. Mossan låter dem få en egen färg beroende på när vi väljer att plocka dem, och för vilket ändamål.

Dofterna som kommer emot en ger en förnimmelse om att man borde stanna tiden och ta in alla sinnena som denna grönskan ger. För innerst inne VET vi att härinne kan vi hitta allt det vi söker. Livets hemligheter kan gömma sig under stenen eller i vindens sus. Och står vi kvar tillräckligt länge kan vi hitta oss själva!

TIMO Harmoni är ett pågående projekt hos oss som ska inspirera och uppmuntra alla våra medarbetare. Det handlar om att vi önskar att man tar ansvar för sin kropp och ser den som det viktigaste vi har.

Att må bra är grunden till all framgång oavsett var du befinner dig i livet. Vi behöver äta rätt för att må bra och det kommer också spegla allt annat som vi tar oss an under dagen. Och hur vi bemöter hinder som kan uppkomma! Kosten i kombination med träning skapar alltså mer energi inom oss som i sin tur leder till att vi lättare kan slappna av och fokusera. Detta driver in oss i en positiv spiral som indikeras av att vi mår bättre och presterar bättre.

Faton & Patrik styrketränar för att hålla sig i form. Alla sätt är bra förutom de dåliga, don´t forget that!

 

Fredrik återhämtar sig efter några matcher i ”Bumperball”

I brist på energi så tappar man glädjen och då är det lätt att börja tycka synd om sig själv. Detta leder till att man blir ett offer för situationen och lättare hamnar i apati. Där gör man ingenting, det är som att fastna i ett mörkt rum och man hittar inte ljusknappen. Då gäller det att trycka på ”reset knappen” och tända lampan. Det viktigaste är att förstå att vi är levande människor och inte maskiner. Vi styrs utav känslor och tankar och därför behöver vi stillhet för att hämta hem det viktiga och släppa det betydelselösa. Genom meditation, yoga eller annan mental träning kan du öppna vägen för positiva känslor och vibrationer.

 

Vår omtyckta och härliga Camilla älskar yoga och att få utöva den på härliga platser runtom i Världen.

Våra kroppar fungerar bättre emotionellt, fysiskt och psykiskt när vi har allt på sin plats. Allt detta bidrar till att vi får mer och mer endorfiner. Vår uppgift är att aktivera dessa eftersom de skapar lyckokänslor och hejdar smärta. Endorfiner är biokemiska ämnen som produceras naturligt i kroppen. De ingår i kroppens hormonsystem och har kemiska likheter med opium och morfin. Vid träning så utlöses endorfinerna naturligt i våra kroppar och det ger en euforisk kick. Psykologen William Bloom säger bestämt att vi genom att själva aktivera dem, så skapar vi vår egen inre glädje och frid.

Hur kan vi då aktivera vår glädje och frid?

Trädgården symboliserar oss själva och vi har valt den som en metafor för tillväxt och nuet. Vi behöver ibland bara låta den vara precis som den är och ser vad som händer. Ibland kanske något farligt växer där som vi behöver plocka för att det inte ska förgifta oss. Negativa tankar är gift för oss, för de tillför inget som är bra till våra liv och därför blir de ogräs i trädgården. Vi kan inte eliminera ondskan , vi kan bara bekämpa den med godhet. Människor och händelser är en del av planen och vi kan inte alltid styra över vad andra tycker och vill, vi kan bara dirigera oss själva! Vi styr våra tankar mot det goda i oss för då blir handlingarna mest fördelaktiga.

Plantera och så dina frön så att det du önskar dig ska växa. För att det ska ske måste du dagligen eller några dagar i veckan vattna dina frön. Skapa tid och utrymme till träning minst 2-3 dagar i veckan. Gör det som din kropp själv väljer att göra. Känner den för att springa, låt den göra det. Väljer den att träna styrka, gör det! Om du har brist på inspiration så ta med en vän och testa något nytt. Funkar det inte så testa igen. Låt barnet inom dig få ta plats och låt nyfikenheten leda dig i rätt riktning.

Här ser Ni Caroline som inte bara är en fantastisk säljare, hon är grym i tennis också!

Låt kroppen få vila och sova de timmarna som den behöver för att återhämta sig. Inget i trädgården kommer växa om det inte får näring. Solen gör sitt, precis som regnet. Det innebär att vi inte alltid måste ha roligt och hoppa av glädje. Ibland måste vi få ha tråkigt och känna tristess. Det är ok att bara vara själv, utan att ha en tanke på vilken vinkel jag ska fota mig själv, och med vilken bakgrund för att det ska se så perfekt ut som möjligt på facebook. Alla vet ändå innerst inne, att facebook bara är ett skal med ett innehåll,  som bara avsändaren har skapat efter sina egna tillfredsställande behov. Hen väljer VAD du ska se men det är bakom det skalet som verkligheten utspelar sig. En verklighet som kan vara motsatsen till det du ser och läser.

Genom bra kost, regelbunden träning, rätt antal timmars sömn och vila så lägger du grunden till ett bra liv i balans och harmoni. Då kommer du att orka prestera på alla plan. När vi gör av med energi så får vi energi. Ta en stund till meditation och eftertanke.

Sätt dig själv på en stol med din ända mot kanten av stolen. Visualisera  en punkt som sitter mittemellan naveln och ditt underliv. Sätt klockan på 5 min första gången och låt tankarna på allt annat bara flyga iväg medans du har fullt FOKUS på punkten. Träna sinnet på att bara vara i punkten och släppa allt. Punkten är ditt mål och där ska du stå kvar. När du klarar 5 min ökar du till 10 och så fortsätter du tills du är uppe på 30min. Detta är en fantastisk övning som ger resultat. Det hjälper dig att hålla och behålla tanken på en sak i taget och framförallt att vara i nuet.

Ha en härlig vecka och njut av tiden med dig själv!