Bloggen
https://www.timooffice.se/app/uploads/2017/10/utvald9.jpg

9. LIGGER NI STEGET FÖRE ELLER EFTER BAKTERIERNA?

Vi kan inte längre förneka att den är här för att stanna, fast vi önskar att den höll sig borta i några veckor till.  Regnet öser ner och kylan tränger sig på snabbare än man hinner byta om från kofta till jacka.

Vi pratar om hösten, denna härliga årstid där regnbågens färger inte har en chans mot lövens kraftfulla nyanser av rött. Tända ljus, stora filtar och god mat är något man ser fram emot när vi går mot mörkare tider.

Det vi däremot inte önskar oss är alla dessa förkylningar, febertoppar och maginfluensor. Vi blir lika förvånade varje gång (känns det som i alla fall) det händer och sen blir det sjukskrivningar, VAB eller bara väldigt många som hostar och snörvlar på arbetsplatserna. Tänk om vi kunde förändra detta scenario?

Ordning och reda är vårt signum när det kommer till alla aspekter på Er arbetsplats. Har vi ordning omkring oss, så mår vi också så mycket bättre inom oss.

Ett skrivbord där du inte hittar blir ett irritationsmoment när du måste ha det du söker. Ibland kan du ta med den irritationen resten av dagen. Den blir som ett filter på din tunga och allt som du sedan säger blir en smula irriterat både hos sändaren men även hos mottagaren.

Bara för att du tidigare inte hittade det du var ute efter så kan det drabba väldigt många. Det är så vi fungerar som människor, för vi är mänskliga varelser och inte robotar.

Tangentbordet brukar vara den största smittokällan på ett kontor. Det är där vi spenderar många timmar under dagen. Problemet är att det inte är det enda vi gör. Vi går på toaletten, vi tar i hand osv. Vi använder våra händer mycket vilket gör det förståeligt att vi kommer i kontakt med väldigt många bakterier som vi sen lätt sprider vidare. Vi behöver tänka i förebyggande syfte när det kommer till vår arbetsmiljö.

Våra kunder har förstått innebörden av att rengöra sina datorer eller använda vårt rengöringssortiment. De får färre sjuka samtidigt som deras anställda vet att deras arbetsgivare värnar om deras hälsa. Omtanke är en otroligt fin gest!

Jag tänkte lyfta fram några av våra hygienfavoriter på TIMO Office och vi börjar med rengöring till tangentbordet, ”plastic cleaner” och ”screen cleaner” till bildskärmen. Anledning till att de är olika är att det är alkohol till tangentbordet som dödar bakterierna, men till bildskärmar ska det vara en speciellt typgodkänd rengöring därav som det finns två olika.

Sedan har vi även ”Air duster” som är en tryckluft på burk, där du blåser rent svåråtkomliga ytor så som tangentbord och exempelvis en skrivare som det läckt lite toner i.

Vår ”Optic Clean” är en storfavorit ute hos våra kunder. Du kan på ett enkelt sätt rengöra din mobil, padda eller dina glasögon. Den lämnar inga ränder efter sig och det blir kliniskt rent med en fräsch doft.

Vill du hålla bakterierna borta då ska du välja ”Desinfektionsprayen”, som har en förmåga att slinka ner i fickan när man väl har testat den.Man vill ha den med sig vart man än går. En otroligt skön och effektiv desinfektion med återfuktande egenskaper utan att dina händer känns klibbiga. Du får otroligt lena och mjuka händer. Magisk är den, och finns i både 30ml (att ha i fickan) eller 300ml större flaska.

Vi har många fantastiska produkter i vårt Rengöringssortiment (AIRCLEANER) där du kan spraya bort lukt som du inte önskar.

Där finns ”TIMO CLEANER”, vår magiska svamp som bara rengör med hjälp av vatten. Utmärkt till hårda ytor som ex. rostfritt stål, plast, glas, kakel eller parkettgolv.

”GROVRENGÖRINGEN” är favoriten i bilen hos våra byggare, målare, rörmokare eller på verkstäder eftersom den rengör olja, fett och annan grövre smuts från både händer och ytor.

 

Som avslutning vill jag passa på att lyfta vår HAND & BODY LOTION. Det värsta våra kunder vet är när en lotion kladdar, det gör inte vår. Det är en fuktbevarande lotion som gör huden både mjuk och smidig. Den innehåller Aloe Vera som är vårdande och återfuktande. Ingredienserna är allergitestade.

 

 

 

Vi har många fler användarvänliga produkter i vårt sortiment men det kommer våra Säljare att informera Er mer om. De kommer gladeligen inspirera Er med sin kunskap och ge Er tips på hur Ni kan förbättra just Er arbetsplats och hålla bakterierna där de hör hemma.

Utanför Er arbetsplats!