Bloggen
https://www.timooffice.se/app/uploads/2018/08/0ea7d434-cc39-4fbd-9852-1a60ab49f913.png

49. TID TILL FÖRÄNDRING!

Hela Världen står i ständig förändring och TIMO Office med den.

Hösten börjar närma sig och då kommer också en längtan efter att förändras. Alla har vi en önskan om att kunna hitta bra sätt som gör att vi kan bli ännu bättre på det vi gör. Här får Ni en idé som Ni kan ta med Er till Er arbetsplats eller bara implementera inom Er själva.

Att göra saker kan ibland vara otroligt påfrestande eftersom vi vet att vi måste, men INTE vill. Våra medfödda trots-beteenden påminner oss om att INGEN ska bestämma över mig och där tar Pippi Långstrump över och går sin egen väg.

VARFÖR väljer vi människor att göra saker och ting?

I många fall handlar det om att vi känner oss tvingade och manade att göra det. Det handlar då framförallt om jobb, klippa gräset, gå upp tidiga morgnar eller kanske att äta rätt och träna. Andra gånger som är det vår automatik som styr. Det vi alltid har gjort fortsätter vi också att göra. Problemet med det är att vi kanske inte ens vet VARFÖR vi gör det?

Vi gillar att komma hem efter en hel dag på jobbet och bara krypa ur våra kostymer, för att sedan sätta på oss mer avslappnade kläder.

Sen kan vi sätta igång med det vi gillar att göra. Som att mysa med barnen, sätta oss i soffan med favorit-serien eller bara njuta av att ingen bestämmer över oss. Och är vi dem som styr på våra arbeten så är det skönt att slänga pekpinnen i soptunnan på infarten.

Att stå i FÖRÄNDRING innebär att vi behöver förnya oss själva genom utveckling.

Vi behöver verktyg som hjälper oss att göra det som är tråkigt och ibland olidligt utmanande. För det är just där som förändringen kommer att ske, som gör skillnaden från igår.

Kraften i vardagen ger MOD att skapa det vi önskar oss!

KLARA, FÄRDIGA & GÅ

Vi behöver inte uppfinna hjulet två gånger. Om det finns sätt som tar oss från A till Ö genom att använda oss av det mod som vi har inom oss, vad väntar vi på?

Inför alla beslut som vi har framför oss varje dag oavsett om de är tråkiga, jobbiga eller roliga så kan vi ha en strategi som fungerar.

Alla sätt är bra förutom de dåliga. Här kommer nu ett sätt som kanske funkar just för dig.

Testa och se vad som händer. Ett enda steg kan leda dig till enorma förändringar både i din vardag och på jobbet.

1-2-3

KLAR;

 

En ”klar” tanke eller ett infall kommer till dig. Känn efter på en sek om det känns bra i magen att spinna vidare positivt eller negativt.

Ex väckarklockan ringer >jag ska gå upp direkt för det gynnar mig i slutändan att jag har lite extra tid och slipper stressa på morgonen.

FÄRDIG;

Du ser nu dig själv hur din morgon blir så mycket bättre bara genom att du inte snoozade bort 20min till. Du har en förmåga att se helheten i ditt agerande och varför det gynnar dig och hela din omgivning.

Ex Jag sätter mig upp i sängen på andra sekunden. Det finns ingen tid att lura sig själv och fundera ut idéer om varför jag ska ligga kvar.

GÅ;

Du är redan påväg ut till toaletten för att förbereda morgonen till att den ska bli en fantastisk dag.

Ex Jag går nu upp på den tredje sekunden och har satt upp regeln för hur jag ska agera utifrån magens instinkter. Du låter numera inte huvudet tänka ut strategier för att du ska vänta på att saker ska hända.

Du kan på ett väldigt enkelt sätt använda dig av denna regeln för att avsluta allt det du påbörjat.

Alla måsten blir så mycket roligare att göra om du slipper tänka på dem i flera timmar innan.

Bestäm dig för VAD som ska göras, och använd dig av 1-2-3-regeln och bara GÖR det!

Med TIMO Office tankar och mina ord önskar vi Er en härlig helg där du kan börja med en liten förändring på ditt jobb och hemma. Se vart förändringen tar dig!

Alexandra Engvall

Inspiratör och säljcoach på TIMO Office