Bloggen
https://www.timooffice.se/app/uploads/2018/05/camilla-1.jpg

39. ”JOBBIGT” ÄR JU POSITIVT!

Maj månad, löven spricker ut, gräset blir grönare, blommorna knoppar sig och det är nu bara två månader kvar till juli, vår största semestermånad.

Vad vore semester och ledighet utan jobb…
Vad vore solsken utan regn…
Vad vore vår utan vinter…
Vad vore fredag utan måndag…
Vad vore målgång utan vägen dit…
Det skulle ju bara vara som vanligt, ingenting att längta till, ingenting att kämpa för.

Jag stannar upp och tänker på hur tacksam jag är att ha ett jobb.
Mitt jobb är så mycket mer än bara ett jobb. Det ger mig trygghet, stimulans, utveckling, glädje, motivation, harmoni, nya bekantskaper och minnen.
Varför säger man att något är jobbigt när man menar något negativt?
”Jobbigt” borde ju vara ett positivt ord.

Jag brukar likna TIMO Office med en galleria fylld av butiker. Var och en av mina kollegor ”driver sin egen lilla butik ”och gör allt för att den ska vara attraktiv och den butik som de flesta vill besöka. Blomstrar butikerna så blomstrar gallerian och besökarna strömmar in.
”Vår galleria” leds av våra fantastiska chefer Fredrik och Gustav. De har både hjärta och hjärna på rätt plats och dessutom är de snälla.

Är det bra att vara en snäll chef?

För en tid sedan läste jag ett inlägg från Filip Reineby där han skrev om det ”välvilliga ledarskapet”. Hans vision om hur man som ledare genom välvilja leder andra på ett sätt som ger framgång och prestation. Jag kände igen denna välvilja från min arbetsplats.
En modern organisationsforskning från Stanford University visar att snälla och omtänksamma chefer lyckas bättre och är mer lönsamma än andra. Chefer som tror att vägen till ökad produktivitet och lönsamhet går via ett hårt ledarskap är fel ute.

Här har vi en stark bidragande orsak till att ”Vår galleria öppnar flera butiker” varje år, att vår omsättning ökar hela tiden och att nya personliga- och företagsrekord slås gång på gång.

Nästa gång ni tycker att något är jobbigt så se det som något positivt.
Se din yrkesroll/ditt uppdrag som en butik i en galleria, gör alltid det bästa du kan utifrån dina förutsättningar och du kommer att känna att jobbigt får en positivt mening.

”Always be the best you can be.”

 

Camilla Severin

Utbildningsansvarig / Säljare